Στράτος Ιορδανιδης – Life & Business Coach – Η κατάλληλη στρατηγική για την επίτευξη στόχων

Τι ακριβώς κάνει ένας Life Coach;

Όταν συστήνεσαι ως Life Coach η συντριπτική πλειοψηφία πρέπει να σε ρωτάει τι ακριβώς είναι αυτό που κάνεις.
Συνήθως, απαντώ ότι είμαι αυτός που μπορεί να σε βοηθήσει να κάνεις αυτό που λες, γιατί “αν μπορείς να το πεις, τότε μπορείς να το ζήσεις”. Ότι μπορώ να σε βοηθήσω να ανακαλύψεις και να φέρεις στο φως, όλα αυτά τα μικρά-μικρά κομματάκια του εαυτού σου, συνδέοντας λέξεις, σκέψεις, συναισθήματα, δράσεις, επιθυμίες, δυνατότητες και χαρίσματα, που όταν βρίσκονται σε ισορροπία και συνεργασία, συνθέτουν αυτό που εσύ θέλεις να είσαι. Ότι θα γίνω ο σύμμαχός σου, παρέχοντάς σου τεχνικές και εργαλεία που θα σε βοηθήσουν να κατανοήσεις που βρίσκεσαι, να ανακαλύψεις που θέλεις να πας και να σχεδιάσεις το χάρτη αυτής της διαδρομής, να βρεις τη κατάλληλη στρατηγική που θα σε φέρει κοντά στο στόχο σου. Και ότι θα σε βοηθήσω, συστηματικά, να αποκτήσεις ή να επανακτήσεις την ισορροπία μεταξύ λογικής και συναισθήματος, μετουσιώνοντας τις επιθυμίες σου σε δράση.

Οι περισσότεροι έχουν την εντύπωση πως μοιάζει ή συνδέεται με την ψυχολογία. Ποιες είναι οι βασικές τους διαφορές και υπάρχει κάποιο σημείο που τα συνδέει;
Αυτός που απευθύνεται σε έναν life coach είναι ψυχικά υγιής. Το life coaching δεν είναι ούτε συμβουλευτική, ούτε θεραπεία. Είναι μια δημιουργική συνεργασία μεταξύ του coach και του πελάτη του, που εστιάζεται σε αυτό που συμβαίνει εδώ και τώρα στη ζωή σου, σε αυτό που είσαι σήμερα, αλλά και αυτό που θέλεις να γίνεις, ενεργοποιώντας τα χαρίσματά σου, τις δυνατότητές σου, τα ταλέντα σου, διευρύνοντας την προοπτική σου, δημιουργώντας χώρο για θετικές συνήθειες, «σπάζοντας» πεποιθήσεις που δεν λειτουργούν, υποστηρίζοντας τις δράσεις που θα σε οδηγήσουν στην αλλαγή που επιθυμείς και που θα μεγιστοποιήσουν την προσωπική και επαγγελματική σου δυναμική.

Ισχύει πως υπάρχουν πολλές εκδοχές του “life coaching”;
Τo life coaching ασχολείται και εξετάζει όλες τις περιοχές της ζωής. Θα τολμούσα να πω πως η μεθοδολογία είναι κοινή, δηλαδή η μαιευτική μέθοδος του Σωκράτη, ωστόσο, υπάρχουν ξεχωριστά “εργαλεία” που επιστρατεύονται κάθε φορά για να υποστηρίξουν τους στόχους του πελάτη και φυσικά coaches που ‘ειδικεύονται’ στις περιοχές αυτές, όπως για παράδειγμα business/executive coaching, wellness coaching, relationship coaching, spiritual coaching, mindfulness coaching και πολλά άλλα.!!!!!

https://bit.ly/2mve8q9

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *